Primàries republicanes als EUA
Internacional 07/03/2012

Els electors republicans posen l'economia al centre

Tres de cada quatre es mostren preocupats per la conjuntura. Romney té més suport entre els catòlics i Santorum, entre els protestants, segons les enquestes a peu d'urna

Ara
1 min
Electors republicans a Alaska / EFE

BarcelonaEls electors republicans consideren que l'economia és el tema més important de la campanya en la cursa per a la designació del seu candidat a la Casa Blanca. En les últimes setmanes han aparegut altres debats de l'ideari conservador, des de la contracepció o l'avortament fins a l'oportunitat d'autoritzar les dones soldat a combatre al front o un possible atac contra l'Iran per aturar el seu programa nuclear. Però la majoria va apuntar a la política econòmica com l'element determinant a l'hora de decidir el seu vot el Superdimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les enquestes a peu d'urna apunten que Mitt Romney ha tingut més suport entre els electors de més edat, amb més poder adquisitiu i més formació acadèmica. Els més conservadors i els seguidors del Tea Party s'han decantat per Santorum. El primer té més suport entre els catòlics i Santòrum, tot i ser també catòlic, guanya entre els protestants.

A Ohio, amb una taxa d'atur del 7,7%, per sota de la mitjana nord-americana (8,3%), més de la meitat dels electors consideren l'economia el tema més important; una quarta part apunten al dèficit públic i tres de cada quatre es manifesten molt preocupats per la situació econòmica del país.

stats