Internacional 05/09/2013

Caçadors furtius fan servir cianur per matar 41 elefants a Zimbàbue

La policia ha detingut sis presumptes implicats i ha recuperat 17 ullals valorats en 90.000 euros. Es tem que més animals moriran per l'enverinament

Efe
1 min
Un elefant mort a Zimbabwe, on es comercia amb els seus ullals i es menja la seva carn

HarareUna banda de caçadors furtius ha fet servir sal enverinada amb cianur per matar 41 elefants al Parc Nacional de Hwange, a l'oest de Zimbàbue, el més gran del país. La policia, que ja ha detingut sis persones suposadament involucrades en la matança, ha recuperat 17 ullals d'ivori valorats en uns 90.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el diari estatal 'Chronicle', "la banda hauria fet servir sal enverinada amb cianur en pous freqüentats pels elefants al Parc Nacional per matar-los". El mètode usat fa témer que hi hagi més morts d'animals en l'esmentada reserva natural. "És el que anomenem 'efecte de quarta generació', a causa de la potència del cianur com a verí", ha assegurat al diari el portaveu de la policia de la veïna localitat de Tsholotsho, Muyambirwa Muzzah. "Els animals que s'alimentin dels elefants morts, ha explicat, moriran. I els que s'alimentin d'ells, també". És per això que l'Agència de Gestió Mediambiental de Zimbàbue analitza ara l'impacte que el succés ha pogut tenir en l'ecosistema de Hwange.

El Parc té una extensió de 14.000 quilòmetres quadrats, i la seva població d'elefants s'ha vist reduïda en 69 exemplars entre els passats mesos de maig i agost a causa de la caça furtiva.

stats