REVOLTES AL MÓN
Internacional 04/09/2011

Nou morts en una emboscada a Síria, segons l'agència oficial

La policia ha matat tres dels suposats autors de l'emboscada en un tiroteig en què ha resultat ferit també un policia

Efe
1 min

El CaireSegons fonts militars citades per l'agència, uns suposats terroristes van obrir foc contra un autobús que transportava diversos oficials i civils a l'altura del pont de Saruta, en una carretera pròxima a Muhr, fet que va causar nou morts -sis militars i tres funcionaris civils- i 17 ferits. En la persecució dels autors de l'atac, les forces de seguretat han matat tres dels emboscats que havien fugit en un vehicle robat. Un policia també ha resultat ferit durant el tiroteig. Segons Sana, els agents han recuperat el cotxe utilitzat en l'emboscada, que contenia quatre fusells d'assalt Kalaixnikov, explosius i materials mèdics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des que va començar la revolta popular el març passat, el règim sirià justifica la repressió contra els opositors que demanen la sortida del seu president, Bachar al-Assad, titllant-los de "grups armats terroristes". L'activista dels Comitès de Coordinació Local Hozam Ibrahim ha explicat que molts d'aquests atacs són ideats per les mateixes forces de seguretat per castigar les desercions internes o posar de la seva banda l'opinió pública. No obstant això, cap d'aquestes versions pot ser verificada de manera independent a causa de l'estricte bloqueig informatiu imposat al país, on es calcula que han mort almenys 2013 civils i 473 membres de les forces de seguretat des de l'esclat de les protestes.

Segons els grups opositors, almenys 12 persones han mort en les últimes 24 hores i estan previstes noves manifestacions massives en diferents zones de Síria mentre continua la campanya de detencions contra els opositors.

stats