Busquen des de dissabte un equip de futbol infantil atrapat en una cova inundada a Tailàndia

Els equips de rescat confien que els 12 menors i l'entrenador poden estar vius en un lloc sec

El desànim i la por guanyen terreny entre les famílies d'una dotzena de nens que han quedat atrapats en un cova inundada a Tailàndia. Fa quatre dies que els nois, membres d'un equip de futbol d'entre 11 i 16 anys, acompanyats del seu entrenador de 25, van quedar tancats un cop el nivell de l'aigua de la pluja va pujar tant que va fer impossible que sortissin del túnel de coves on eren, en un parc forestal de la província nord de Chiang Rai.

Els familiars preguen a l'entrada de la cova perquè els equips de rescat que treballen sense descans per localitzar el grup els trobin sans i estalvis. "Torna a casa", plora una mare desconcertada. "La mare és aquí per recollir-te".

La xarxa de la cova s'estén 10 quilòmetres per sota de la muntanya i els treballadors de rescat creuen que els nois estan atrapats en una càmera, però els esforços per trobar-los han sigut obstaculitzats per l'augment del nivell de les aigües de les últimes pluges. Els bombers intenten drenar l'aigua però l'interior es torna a omplir amb les precipitacions intermitents.

"Hem de trobar els nens avui. Tenim l'esperança que estiguin vius en algun lloc", ha afirmat el governador provincial Narongsak Osottanakorn a l'agència Reuters. Les autoritats s'esforcen a trobar-los i per això hi han enviat gairebé un centenar de soldats, militars de la marina i submarinistes.

Els mitjans de comunicació van informar que l'espeleòloga britànica Vern Unsworth, que ha estat dins de la cova moltes vegades, s'ha unit a les tasques de la recerca, mentre que fins a sis civils tailandesos que han explorat la cova extensament també estaven ajudant.

Les bicicletes dels nois i les botes de futbol es van trobar a la boca de la cova, que s'ha omplert amb ofrenes de les famílies per espantar els mals esperits.