Internacional 26/01/2012

Un escàndol de corrupció sacseja el Vaticà

Una investigació periodística revela les cartes d'un alt funcionari al Papa en què denunciava una xarxa de contractes fraudulents. El Vaticà confirma l'autenticitat dels documents però lamenta la seva publicació

Reuters
1 min

Ciutat del VaticàEl Vaticà s'ha vist sacsejat per un escàndol de corrupció aquest dijous després que una cadena de televisió italiana fes pública una investigació que revelava el testimoni d'un ex-alt càrrec de la jerarquia vaticana, que assegurava que havia estat rellevat de les seves funcions per protestar per les irregularitats en l'adjudicació de contractes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El programa Els intocables, de la cadena de televisió privada italiana La 7, va mostrar dimecres a la nit diverses cartes de qui fou sotsgovernador de la Ciutat del Vaticà, Carlo Maria Vigano, als seus superiors, entre ells el mateix papa Benet XVI, sobre aquesta corrupció.

El Vaticà ha fet pública aquest dijous una declaració en què condemna els "mètodes" de la investigació periodística, però ha confirmat l'autenticitat de les cartes tot lamentant "la publicació de documents reservats".

En les cartes, Vigano denunciava que en assumir el seu càrrec, el 2009, va trobar una xarxa de corrupció i nepotisme relacionada amb els contractes de companyies externes, que oferien preus inflats per a la cura dels jardins, edificis, carrers i museus de la ciutat estat.

stats