Internacional 04/12/2010

El caos aeri de l'Estat espanyol centra l'atenció de tota la premsa internacional

Acn
2 min

LondresL'Estat espanyol ocupa aquest dissabte un lloc destacat a tots els noticiaris i portals informatius dels principals mitjans de comunicació del món. El caos aeri provocat per la 'vaga salvatge' dels controladors aeris i la decisió inèdita del govern central de declarar l'estat d'alerta són les informacions més destacades de les prestigioses televisions BBC, CNN i Sky News, així com també de diaris de referència al Regne Unit, França, Alemanya i els Estats Units. Els mitjans de comunicació internacionals descriuen la difícil situació dels prop de 600.000 passatgers que es calcula que estan afectats per la vaga, i asseguren que la vaga ha estat del tot 'inesperada' i 'salvatge' en un període de vacances.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

'The Times' explica que l'estat d'alerta a Espanya 'no té precedents' des de la democratització del país, i indica que el govern 'ha permès als militars prendre el control de l'espai aeri'. La corresponsal de la televisió britànica BBC a Madrid, Sarah Rainsfod, argumenta que el govern ha pres 'mesures extremadament dures' i que l'executiu considera als controladors aeris 'xantatgistes'.

El diari francès 'Le Fígaro' assegura que la la declaració de l'estat d'alerta està 'carregada de conseqüències' i destaca que si els controladors no tornessin a treballar podrien partir 'sancions penals o fins i tot anar a la presó'. A Alemanya, el 'Frankfurter Allgemeine' indica que l'espai aeri ja està obert però que les diverses companyies hauran de reestructurar els horaris per aconseguir transportar tots els passatgers atrapats.

La CNN recull el testimoni de diversos passatgers 'enfadats' perquè han perdut les vacances o la possibilitat d'assitir a reunions a l'estranger. La televisió indica que entre els passatgers afectats hi ha moltes famílies amb nens petits que tenien previst anar de vacances durant el pont de la Puríssima. El diari del Regne Unit 'The Telegraph' destaca que hi ha prop de 20.000 britànics atrapats a Espanya per culpa de la vaga dels controladors, mentre que 'Sky News' ha entrevistat el ministre de Transport del país, que ha lamentat que no va rebre cap 'avís previ' sobre la vaga.

Als Estats Units, la informació del desastre aeri espanyol també centra l'atenció de molts mitjans de comunicació. El diari 'USA Today' explica que alguns dels controladors 'comencen a tornar a la feina' arran de la decisió del govern de declarar l'estat d'alerta.

La televisió Al Jazeera també destaca la reobertura de l'espai aeri, i recull les preocupacions del sector hoteler i econòmic per l'impacte de la vaga que, segons diu, 'pot danyar la imatge d'Espanya com a destinació turística'.

stats