L'espanyola Iratxe García presidirà el grup socialista a l'Eurocambra després de la retirada del candidat alemany

Udo Bullman lamenta que el debat sobre el lideratge hagi estat condicionat per la nacionalitat

Pedro Sánchez va sortir reforçat en les eleccions europees del 26 de maig i ja s'ha fet notar. L'eurodiputada del PSOE de Castella i Lleó, Iratxe García Pérez, serà la presidenta del grup dels socialistes europeus a l'Eurocambra després que l'alemany Udo Bullman hagi retirat la seva candidatura aquest dilluns. La votació oficial havia de ser aquest dimarts, però l'alemany, que feia 14 mesos que era el president del grup, ho ha anunciat a través d'una carta a la resta dels membres de les delegacions nacionals socialistes. 

El partit dels socialistes espanyols es va convertir en el més nombrós dels integrants del grup a l'Eurocambra després de les eleccions, amb 20 dels 153 escons socialistes. Tot el contrari del que els va passar als socialistes alemanys, que van perdre 11 escons i van passar de 27 a 16. En la carta on anuncia la seva retirada, Bullman lamenta que el debat sobre el lideratge del grup no hagi sigut més "equilibrat" i "visionari" i, sobretot, que hagi estat condicionat per la "nacionalitat". 

Iratxe García és eurodiputada socialista des del 2004 i va presentar la seva candidatura fa unes setmanes. Segons l'agència Efe ja havia mantingut contactes per buscar els suports de les delegacions nacionals abans de la votació d'aquest dimarts, i havia aconseguit el de la delegació portuguesa. García és el segon eurodiputat socialista espanyol que presideix el grup de l'Eurocambra després que entre el 1999 i el 2004 ho fes Enrique Barón. 

Amb aquest moviment Espanya camina cap a un dels objectius de la nova legislatura de Pedro Sánchez, influir a Brussel·les després d'haver-se erigit en el principal líder socialdemòcrata europeu. De fet, el mateix Sánchez és qui s'asseu a les taules de negociacions des de fa unes setmanes amb els líders europeus de les famílies liberal i conservadora per negociar el repartiment de càrrecs de les institucions europees. 

Més continguts de