Internacional 25/06/2015

L'Estat Islàmic torna a entrar a Kobane

Les milícies kurdes combaten els jihadistes al centre de la ciutat. L'atac ha començat de matinada amb un cotxe bomba

Ara
1 min
Carrers de Kobane, en una imatge de maig. YASIN AKGUL / AFP

BarcelonaCombatents de l'Estat Islàmic han aconseguit entrar a la ciutat siriana de Kobane, d'on van ser expulsat per les forces kurdes a principis d'any. Segons l'Observatori Sirià pels Drets Humans, han fet esclatar un cotxe bomba que ha matat almenys 8 persones i ara s'enfronten a milicians de les Unitats de Protecció Kurdes (YPG) al centre de la ciutat. Activistes kurds acusen Turquia d'haver permès la infiltració dels jihadistes a través de la seva frontera.

Una batalla simbòlica

Les milícies kurdes i dues brigades de l'Exèrcit Sirià Lliure havien expulsat els jihadistes de la població a principis d'any, en una batalla que va tenir un fort ressò mediàtic i va suposar una derrota simbòlica per a l'EI.

La notícia suposa un gir després de setmanes de retrocessos dels jihadistes sobre el terreny. En els últims dies les forces kurdes continuaven el seu avenç i van caputurar la ciutat d'Ain Issa, a 50 kilòmetres de Raqqa, la capital del califat autoproclamat per l'Estat Islàmic fa tot just un any. Pocs dies abans les YPC havien conquerit Tal Abyad i tallat les línies d'abastiment dels jihadistes cap a la frontera turca.

Atac simultani a Hassakah

una ofensiva durant la nit a la ciutat de majoria kurda de Hassakah al nord-est de Síria, explica Al-Jazira

stats