L'EI reivindica l'explosió en un bloc de pisos a Rússia que va causar 39 morts

El govern rus diu que el grup terrorista menteix i que l'incident, al desembre, va ser fortuït

L'autoproclamat Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l'autoria d'una explosió que va tenir lloc a finals del 2018 en un bloc de pisos a la ciutat russa de Magnitogorsk, al centre del país, que va deixar 39 morts. Els jihadistes ho han reivindicat aquest divendres a través de la revista 'Nabaa', una de les seves publicacions propagandístiques. 

Rússia, però, ha contradit aquestes paraules i ha apuntat que l'EI no és l'autor de la tragèdia. Sigui com sigui, el grup terrorista no ha presentat cap prova que en demostri l'autoria, cosa que genera dubtes sobre la validesa de l'afirmació. 

El grup radical ha assegurat que va matar "39 croats" russos i va provocar la mort i la desaparició de desenes més en una "operació dels soldats de l'Estat Islàmic al Caucas". En el mateix article, dedicat íntegrament a aquest cas, els jihadistes destaquen que van destruir "una gran part de l'edifici de deu plantes" a la ciutat de Magnitogorsk.

Els terroristes han concretat que "un comandament de seguretat va aconseguir entrar a l'edifici per col·locar-hi els explosius i després el va abandonar abans de fer-los detonar". Si han trigat tant a reivindicar l'atac, apunten des de l'EI, és per "raons de seguretat". 

Fins ara les autoritats de Moscou havien atribuït els fets a una explosió fortuïta de gas.