AMENAÇA TERRORISTA
Internacional 09/08/2013

Els Estats Units també desallotgen un consolat al Pakistan per amenaça terrorista

Washington ja ha tancat 22 seus diplomàtiques arreu del món com a mesura de prevenció

Efe
2 min

WashingtonEl departament d'Estat dels Estats Units ha evacuat la majoria dels seus diplomàtics del seu consolat a Lahore, al Pakistan. La decisió s'ha pres després de rebre una amenaça terrorista contra la seu diplomàtica, segons han informat fonts oficials del departament d'Estat a la cadena CNN.

"Ho considerem una amenaça suficient per adoptar aquesta mesura", ha dit un alt funcionari dels Estats Units.

El departament d'Estat ha ordenat aquest divendres una "sortida ordenada" de tots els seus diplomàtics a Lahore, amb l'excepció d'un petit grup de personal d'emergència, mentre que la resta han sigut traslladats a Islamabad, la capital del país.

Una alerta de viatge emesa per la Casa Blanca diu que "s'ha ordenat aquesta reducció de personal per les amenaces específiques relatives al consolat dels Estats Units a Lahore" i ha advertit els ciutadans nord-americans que no viatgin al Pakistan.

"La presència de diversos grups terroristes estrangers i locals representa un perill potencial per als ciutadans nord-americans a tot Pakistan", diu el comunicat.

Amenaça terrorista

Washington no ha deixat clar si l'amenaça està relacionada amb els possibles atacs terroristes que ha detectat el govern dels Estats Units contra les seves instal·lacions i personal en diverses seus diplomàtiques a tot el Pròxim Orient, Àsia i Àfrica.

L'amenaça terrorista, sorgida la setmana passada, s'ha considerat "la més seriosa dels darrers anys", i ha generat un nerviosisme als Estats Units que va començar diumenge amb el tancament de 22 seus diplomàtiques. Els Estats Units van tancar dimarts la seva ambaixada al Iemen.

Fonts oficials dels Estats Units han dit al diari 'New York Times' que l'alerta va començar després de la intercepció de diferents missatges entre el líder d'Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, i el cap d'Al-Qaida a la Península Aràbiga (AQPA), Naser al Wahishi, que planejaven un atac diumenge passat, fet que el departament d'Estat no ha confirmat ni desmentit.

stats