Internacional 04/05/2021

Els Estats Units estudien aprovar l'ús de la vacuna Pfizer per a menors de 12 a 17 anys

La farmacèutica preveu demanar a finals d'any que s'ampliï la vacunació als nens de totes les edats

ARA
2 min
Dosis de vacuna de Pfizer.

L'Administració de Medicaments i Alimentació dels Estats Units (FDA) estudia autoritzar l'ús de la vacuna del covid-19 de Pfizer per als nens d'entre 12 i 15 anys, segons publica aquest dimarts el New York Times. L'aprovació podria arribar a finals d'aquesta setmana o principis de la vinent, estenent així la campanya de vacunació nord-americana a milions de persones més.

La mateixa farmacèutica Pfizer ho va sol·licitar a principis d'abril, quan va anunciar que en els seus assajos clínics la vacuna va mostrar una eficàcia del 100% per a aquest grup d'edat. Aquest mateix dimarts, de fet, la companyia ha anunciat que tenia previst demanar durant el mes de setembre una altra autorització per usar la seva vacuna amb nens de 2 a 11 anys, i al novembre demanarien estendre-la als nens d'entre 6 mesos i 2 anys.

La vacuna està autoritzada ara mateix per a més grans de 16 anys i la FDA podria fer aquesta mateixa setmana una simple esmena a l'autorització vigent per ampliar l'edat fins als 12 anys. La vacuna desenvolupada per Pfizer i el seu soci alemany BioNTech s'està provant des de finals de març en nens d'entre 6 mesos i 11 anys.

Segons els experts, la immunització de nens, que suposen al voltant d'un 20% de la població dels EUA, és essencial per posar fi a la pandèmia de coronavirus, i assenyalen que és poc probable que el país assoleixi la immunitat col·lectiva fins que els menors no siguin també vacunats, diu Efe.

A més, Pfizer ha indicat aquest dimarts que preveia sol·licitar al juliol l'autorització per a ús d'emergència d'una dosi de reforç de la seva vacuna, una nova injecció que la farmacèutica considera que serà necessària per assegurar la immunització i per millorar la protecció contra variants del virus.

Així mateix, l'empresa va anunciar que tenia pensat demanar a finals d'aquest mes l'aprovació completa de la seva vacuna als EUA per als més grans de 16 anys, que fins ara s'utilitza gràcies a una autorització d'emergència. L'aprovació completa permetria a Pfizer vendre la vacuna directament als consumidors i canviar-ne el preu, a més de continuar comercialitzant el producte una vegada s'aixequi l'emergència sanitària al país. Alguns experts, a més, apunten que l'autorització plena –que requereix més dades sobre seguretat i eficàcia– pot ajudar que alguns ciutadans amb dubtes es decideixin a vacunar-se.

stats