La subdirectora de presó que s'havia fugat amb un pres perillós se suïcida abans de ser detinguda

Vicky White, de 56 anys, tenia una relació sentimental amb el delinqüent a qui havia ajudat a escapar-se

ARA
2 min
Vicki White i Casey White

BarcelonaTé tots els ingredients per convertir-se en una tragicomèdia –o més aviat en un thriller– produïda a Hollywood. La fuga d'un home que estava tancat en una presó d'Alabama, als Estats Units, amb l'ajuda d'una de les subdirectores del mateix centre penitenciari amb qui suposadament tenia una relació amorosa, ha acabat, onze dies després, amb el suïcidi d'ella i la detenció d'ell. Vicky White, de 56 anys i a punt de jubilar-se, es va disparar un tret quan ella i Casey White, de 38 anys i considerat un presoner perillós, eren perseguits per la policia a Evansville, una localitat d'Indiana, situada a 325 quilòmetres del centre des d'on s'havien fugat, el 29 d'abril. Tots dos tenien el mateix cognom, tot i que no eren familiars. Sí que havien mantingut, segons mitjans locals que citaven fonts de la presó, una relació "especial", "sentimental".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquests mitjans, la dona havia preparat cautelosament la fugida durant mesos i havia decidit executar-la just el dia abans de jubilar-se. Vicky es va emportar Casey, que esperava judici per un cas d'assassinat tot i que ja complia sentència per un altre cas, al·legant que havia de presentar-lo als tribunals perquè se'l sotmetés a una avaluació de salut mental. Els companys de la subdirectora, que havia protagonitzat una carrera modèlica, no es podien creure que estigués involucrada en la fuga i pensaven que havia sigut presa com a ostatge o, com a mínim, extorsionada perquè ho fes.

Captura de vídeo on es veu Casey White, un reclús al centre de detenció de Lauderdale Co., escapant-se amb l'ajuda de Vicky White

Però ben aviat es va saber que ella s'havia venut la casa, havia tret 90.000 dòlars del compte, havia comprat un cotxe amb un nom fals i també roba per a ell per facilitar la fugida. Van deixar el cotxe de la presó al pàrquing d'un centre comercial, i allà van marxar amb el cotxe que ella havia comprat, que van trobar dies després a Tennessee en un dipòsit de vehicles.

Malgrat que els mitjans de comunicació van començar a explicar el cas, la policia va estar dies sense tenir cap fil per estirar. Després de llançar alertes i avisos amb imatges i descripcions dels dos fugats, la col·laboració ciutadana va començar arribar. Ciutadans d'Indiana van trucar a la policia dient que els havien vist. Les imatges de les càmeres de seguretat d'un túnel de rentat de cotxes van permetre identificar-los i relacionar-los amb una furgoneta Ford, i aquest dilluns els han localitzat gràcies a una altra trucada i ha començat una persecució, que ha acabat amb la furgoneta accidentada. La dona, segons ha explicat a la CNN el xèrif del comtat de Vanderburgh, Dave Wedding, s'hauria disparat amb una pistola i ha quedat greument ferida. Poc després ha mort en un hospital pròxim.

stats