Internacional 15/09/2011

11-S, ordre per a la tinent Penney: matar el pare per salvar Washington

Una militar nord-americana va rebre instruccions d'estimbar l'F-16 que pilotava contra un dels avions segrestats per Al-Qaida, per evitar que impactés algun objectiu estratègic. Ella sabia que el seu pare podia ser el pilot del vol, però estava disposada a complir l'ordre

Redacció
1 min

BarcelonaLa tinent Heather Penney i el coronel Marc Sasseville van ser els primers pilots que van enlairar-se l'onze de setembre de 2001 per protegir l'espai aeri de Washington. A causa de les presses en què es va produir l'acció, no van poder carregar de munició els seus avions F-16 i van rebre ordres de xocar amb l'avió Boeing 757 segrestat que estava posant en perill la seguretat de la ciutat i que, finalment, els passatgers van aconseguir que s'estavellés a Pennsilvània.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un cop publicada aquesta història a The Washington Post, amb la tinent convertida en una heroïna en potència, la mare de Penney ha afegit nous detalls al relat. La sorpresa ha sorgit quan la mare ha explicat que el pare de Penney estava treballant com a pilot de vols comercials a la Costa Est durant aquella època per a United Airlines.

Passats 10 anys, Penney filla afirma que, "encara que soni com si no tingués sentiments, el meu pare hagués pogut estar allí". Tot i això, es reafirma en la seva posició de llavors i concreta que "francament, no hi havia manera" que ella sabés si el seu pare estava allí o no però que això no hagués canviat "en absolut" el que ella "havia de fer".

stats