ESTATS UNITS

Sentència sense possibilitat d'indulgència

Cadena perpètua per al primer detingut de Guantánamo jutjat per un tribunal civil

El tanzà Ahmed Ghaliani està acusat de participar en els atemptats del 1998 contra les ambaixades nord-americanes a Kènia i Tanzània, que van fer 224 morts

El primer detingut a la presó de Guantánamo jutjat per un tribunal civil nord-americà, el tanzà Ahmed Ghaliani, ha estat condemnat a cadena perpètua per participar en els atemptats del 1998 contra les ambaixades dels Estats Units a Kènia i Tanzània. Quatre persones més vinculades amb els atacs, en què van morir 224 persones, ja van ser sentenciades el 2001 a cadena perpètua.

 

L'acusació assegurava que Ghaliani, de 36 anys, va conspirar amb Al-Qaida per atemptar contra les ambaixades. Concretament, va ajudar a adquirir els explosius que van destrossar l'ambaixada nord-americana a Dar es Salaam, a Tanzània. El jove tanzà va ser detingut el 2004 i va ser traslladat a Guantánamo el 2006.

 

En una vista celebrada en un un tribunal federal de Nova York, un jutge ha anunciat la sentència i ha denegat a Ghaliani la petició d’indulgència presentada per la defensa. El fiscal Preet Bharara ha valorat la sentència i ha assegurat que “s'ha fet justícia”. “Ahmed Ghaliani era un terrorista assassí despietat i un agent d'Al-Qaida, i ara passarà la resta de la vida a la presó”, ha afegit Bharara.

Etiquetes

Més continguts de