Wikileaks

Austràlia declara que els EUA són els únics responsables de les filtracions

El ministre d'Afers Estrangers australià, Kevin Rudd, ha declarat que els responsables de les filtracions són els nord-americans que van passar els documents a Assange

Després que el tribunal britànic ordenés la detenció de l' australià Julian Assange, acusat d'abusos sexuals a Suècia, el ministre d'Afers Estrangers australià, Kevin Rudd, ha declarat que els responsables de les filtracions són els nord-americans que van passar els documents a Assange, no ell, i que les qüestions sobre els documents diplomàtics recauen sobre l'”adequació” de la seguretat dels EUA. Rudd ha recordat també que cal aplicar la presumpció d'innocència.


“El senyor Assange no és responsable de la filtració no autoritzada dels 250.000 documents de les comunicacions diplomàtiques dels EUA”, ha dit Rudd. “Els americans en són els responsables”, ha afegit el ministre, es tracta d'una “errada de control”.


Julian Assange nega les acusacions d'abusos sexuals que se li imputen però estarà detingut fins al 14 de desembre. Wikileaks, en una nota de premsa, ha explicat que consideren l'arrest un atac a la llibertat d'expressió.


Per la seva banda, el portaveu del departament d'Estat nord-americà, Philip J. Crowley, ha dit aquest dimarts que la detenció del fundador de Wikileaks, Julian Assange, "és cosa de Londres i Suècia i que els Estats Units no tenen res a dir al respecte". En una roda de premsa a Nova York, Crowley ha negat algunes informacions que apunten que els EUA estan al darrere de les filtracions o altres "especulacions", segons ell, sobre que "tot forma part d'una conspiració" o que els diplomàtics nord-americans "són espies". "No té cap sentit", ha afirmat el portaveu nord-americà. Crowley ha acceptat que a partir d'ara la diplomàcia dels Estats Units "serà més difícil" i que pot haver-hi alguns problemes "a curt termini".

Més continguts de