ESTATS UNITS

L'informe final del vessament de petroli apunta a errors crucials de BP i la indústria

L'escrit alerta que es podria tornar a repetir si no es reformen tant les pràctiques de la indústria com les polítiques governamentals

L' informe final sobre el vessament del golf de Mèxic , el desastre ecològic més greu patit als Estats Units, apunta a l'existència d' " errors evitables " per part de BP , i també d' " errors sistèmics " de la indústria petroliera .

Així ho apunta l' informe final que ha presentat la comissió d' experts que va nomenar aquest estiu el president nord-americà , Barack Obama , per analitzar les causes que van provocar l'accident que va succeir el 20 d'abril a la plataforma petrolífera Deppwater Horizon i que va provocar la mort d'onze operaris, així com el vessament de cinc milions de barrils de petroli al mar.

La comissió presidencial considera en l'escrit que l' accident era perfectament evitable si no fos pels errors de gestió que van cometre BP i les seves dues principals empreses subcontractades , Halliburton i Transocean , a les quals acusa d' haver incorregut en " passos en fals i descuits " .

Pe ls experts , les tres empreses van fer un mal treball en avaluar els riscos de les operacions d' aquesta plataforma i , a més , va faltar comunicació entre els seus empleats .

Més enllà dels errors puntuals , l' informe també revela els " errors sistèmics " d'una indústria, la de l'exploració petrolífera a alta mar , que funciona amb una escassa supervisió de l' administració i condicionada per l'estalvi de costos .

L'explosió del 20 d'abril " no va ser el resultat d'una sèrie de decisions aberrants d'una indústria múrria o per part d'uns funcionaris que no van poder ser capaços de preveure-la . Més aviat , les causes són sistèmiques , i es podrien tornar a repetir si no es reformen tant les pràctiques de la indústria com les polítiques governamentals " .

Pe ls experts , l'existència d' aquests problemes generals en la indústria de l'exploració en aigües profundes ha de ser aprofitada pel govern per endurir la regulació d'aquesta activitat .

Més continguts de