WIKILEAKS

Les companyies Mastercard o Paypal ja ho han fet

Bank of America també anul·la els ingressos amb els seus comptes corrents a la web Wikileaks

La banca privada més gran dels EUA suspèn les transaccions a la pàgina d'Internet. L'australià Julian Assange titlla la mesura de "nova forma de maccarthisme financer"

Bank of America, l'entitat bancària privada més gran dels Estats Units, ha decidit suspendre les transaccions que s'enviïn a Wikileaks. La companyia financera s'afegeix a empreses com Mastercard, Paypal o Visa, que ja han anul·lat qualsevol operació destinada a la web de publicació de documents secrets.


En un comunicat, el banc assegura que té “raons per pensar que Wikileaks podria estar vinculada amb activitats que són, entre d'altres coses, contràries a la nostra política interna de pagaments financers”. El fundador de la web, l'australià Julian Assange, ha titllat la mesura com “una nova forma de maccarthisme”. Assange, que està en arrest domiciliari a Anglaterra, ja va anunciar que la pròxima onada de filtracions estaria vinculada a una entitat financera.


Els partidaris de Wikileaks ja han reaccionat a la mesura de Bank of America. Un grup d'activistes ja han fet una crida a tancar els comptes oberts en aquesta entitat.

Més continguts de