WIKILEAKS
Internacional 18/12/2010

Bank of America també anul·la els ingressos amb els seus comptes corrents a la web Wikileaks

La banca privada més gran dels EUA suspèn les transaccions a la pàgina d'Internet. L'australià Julian Assange titlla la mesura de "nova forma de maccarthisme financer"

Afp
1 min
Un rètol del Bank of America a Charlotte, als EUA.

WashingtonBank of America, l'entitat bancària privada més gran dels Estats Units, ha decidit suspendre les transaccions que s'enviïn a Wikileaks. La companyia financera s'afegeix a empreses com Mastercard, Paypal o Visa, que ja han anul·lat qualsevol operació destinada a la web de publicació de documents secrets.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el banc assegura que té “raons per pensar que Wikileaks podria estar vinculada amb activitats que són, entre d'altres coses, contràries a la nostra política interna de pagaments financers”. El fundador de la web, l'australià Julian Assange, ha titllat la mesura com “una nova forma de maccarthisme”. Assange, que està en arrest domiciliari a Anglaterra, ja va anunciar que la pròxima onada de filtracions estaria vinculada a una entitat financera.

Els partidaris de Wikileaks ja han reaccionat a la mesura de Bank of America. Un grup d'activistes ja han fet una crida a tancar els comptes oberts en aquesta entitat.

stats