EUA
Internacional 03/12/2010

Barack Obama visita per sorpresa l'Afganistan

El president nord-americà aterra a una base militar de Bagram però no es trobarà amb el seu homòleg afganès, Hamid Karzai. Només tindran una conversa per telèfon

Redacció
1 min
Obama arriba a Bagram amb l'avio presidencial Air Force One.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, ha fet una visita sorpresa a l'Afganistan per ser-hi unes hores. L'arribada d'Obama a la base de Bagram es produeix després que les últimes filtracions de Wikileaks indiquen que la diplomàcia nord-americana considera al president afganès, Hamid Karzai, com un “paranoic” i un “dèbil” que no para de criticar els EUA. Les comunicacions diplomàtiques també qüestionen el paper de l'exèrcit britànic en una de les zones del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de descartar l'opció de viatjar fins a Kabul per entrevistar-se amb karzai i la de parlar per videoconferència a causa de problemes tècnics, Obama i Karzai mantindran una conversa telefònica. La segona visita del president nord-americà en nou mesos també arriba després que l'OTAN hagi decidit retirar progressivament les tropes a partir de l'any que ve. La retirada s'allargarà fins al 2014.

Segons The New York Times, Obama intentarà suavitzar les relacions amb Karzai, després que el president afganès critiqués fa poques setmanes l'estratègia militar nord-americana al seu país.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats