Internacional 19/04/2013

Boston, confinada per por d'un altre atemptat

Les autoritats suspenen les classes i el servei de transport públic i demanen a quatre milions de ciutadans que no surtin de casa. També s'ha decretat una zona d'exclusió aèria a tota l'àrea de Boston

Agències
1 min
Policia de Boston desplegada al barri de Watertown. GETTY

BostonEl governador de Massachusetts, Deval Patrick, ha anunciat aquest divendres el tancament total de la ciutat de Boston. Ha demanat als quatre milions de ciutadans de l'àrea de Boston que es quedin a casa amb la porta tancada, que no s'acostin a les finestres i que només responguin a les indicacions dels agents de la policia. És una mesura sense precedents a la ciutat. També s'ha decretat una zona d'exclusió aèria a tota l'àrea de Boston.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Poques hores abans, ja havia anunciat el tancament d'escoles, universitats i mitjans de transport a Boston per por d'un altre atemptat. El barri de Watertown, on presumptament s'ha atrinxerat el sospitós de l'explosió a la marató que queda viu, s'ha llevat en estat de setge. Tot el transport està clausurat i les unitats de l'FBI i la policia estatal registren el barri porta per porta. S'ha demanat també als residents de Watertown que no surtin de casa i que tampoc obrin els negocis. Alguns residents han difós imatges per les xarxes socials on es veuen militars armats a les teulades de les cases veïnes.

No funcionen els autobusos en cap àrea de Boston, tampoc el metro, les rodalies, el servei de taxi, ni les rutes per ferri. També estan suspeses les classes a la Universitat Harvard, a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), a la Universitat de Boston, a l'Emerson College i al Boston College.

"Demanem a la gent que segueixi les nostres indicacions atentament, que ens ajudin i que no s'arrisquin", ha afegit el governador, Deval Patrick. "La situació és greu, som aquí per protegir la seguretat de la gent", ha dit el coronel Tim Alben, de la policia de l'estat de Massachusetts.

stats