ESTATS UNITS
Internacional 07/05/2012

La CIA desmantella un pla d'Al-Qaida per atemptar contra un avió nord-americà

L'agència d'espionatge va trobar un dispositiu explosiu que estava previst col·locar sota la roba interior per atemptar en un avió, seguint el mateix esquema que en l'atemptat frustrat de Detroit el 2009

Reuters
1 min

WashingtonLa Casa Blanca ha confirmat aquest dilluns que la CIA va desmantellar un pla d'Al-Qaida a la Península Aràbica (AQPA) per perpetrar un atemptat suïcida contra una avió nord-americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informa la BBC, la CIA va localitzar a l'abril un dispositiu explosiu amb les mateixes característiques que el requisat el 2009 durant l'atemptat frustrat a Detroit. Estava previst que un terrorista suïcida se'l col·loqués dins de la seva roba interior i burlés els controls de seguretat.

De totes maneres, l'FBI ha informat que no s'havien arribat a comprar els bitllets i no es coneixen informes de la identitat dels detinguts, això sí, que AQPA era l'encarregada d'orquestrar el pla.

El president dels Estats Units, va ser informat a l'abril del pla terrorista, segons ha informat el portaveu del Consell de Seguretat Nacional (NSC) Caitlin Hayden, que ha assegurar que "no va haver-hi cap perill per al públic".

stats