Internacional 02/05/2011

La Casa Blanca estudia si publicarà fotos del cadàver de Bin Laden

Els Estats Units creuen que han donat massa informació d'aquesta operació

Agències
1 min

WashingtonLa Casa Blanca estudia si publicar o no fotos del cadàver del líder de la xarxa terrorista Al-Qaida, Osama Bin Laden, que han abatut aquesta passada matinada. L'assessor presidencial per a la lluita contra el terrorisme, John Brennan, ha indicat que "només han transcorregut 24 hores i ja hem donat a conèixer molta informació".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Volem compartir tota la informació que puguem perquè els EUA i el món puguin entendre el que ha passat", ha explicat Brennan, que també ha precisat que "el que no volem és posar en perill un resultat tan reeixit com el d'aquesta operació la propera vegada que intentem capturar un altre dirigent terrorista".

Fins ara, els EUA no ha difós fotografies del cos del seu enemic públic número u. Alguns mitjans pakistanesos han difós unes suposades imatges de les restes, que han resultat ser falses, després que el president dels EUA, Barack Obama, anunciés la mort de Bin Laden.

Després de tenir el cos de Bin Laden, aquest ha estat traslladat amb un portaavions al mar d'Aràbia, segons fonts nord-americanes. Allà se li ha fet una sepultura al mar per "evitar que la tomba de Bin Laden es convertís en un centre de peregrinació per extremistes", han apuntat.

Abans de llançar el cos al mar, els especialistes de la CIA i del Departament de Defensa nord-americà han comparat les restes amb unes fotografies de Bin Laden per determinar amb seguretat la seva identitat. Proves de l'ADN contrastades amb altres membres de la família de Bin Laden demostren al "99,9 per cent" que es tractava del terrorista.

stats