Estats Units
Internacional 19/02/2012

Dimiteix el cap de campanya de Romney a Arizona després d'admetre la seva homosexualitat

Paul Babeu, xèrif de professió, ha demanat disculpes després que un immigrant il·legal amb què va mantenir una relació fes públic que el va amenaçar de deportar-lo

Efe
2 min
El sheriff Paul Babeu en una imatge d'arxiu. / JOSHUA LOTT / REUTERS

WashingtonEl xèrif del comtat de Pinal, a l'estat d'Arizona, Paul Babeu, ha dimitit aquest diumenge com a responsable de la campanya de l'aspirant republicà Mitt Romney, després de reconèixer la seva homosexualitat per acusacions d'un amant mexicà, que assegura que va ser amenaçat amb la deportació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Babeu, que és públicament favorable a les lleis antiimmigració, ha hagut de demanar disculpes i reconèixer que és homosexual, després que un immigrant mexicà amb el qual va mantenir una relació denunciés que el va amenaçar de deportar-lo si la feia pública.

Un xèrif que "manté els seus principis conservadors"

El xèrif, que aspira a ocupar un escó al Congrés dels Estats Units, diu que aquests atacs són un intent d'acabar amb la seva carrera política. No obstant això, Babeu ha dimitit com a responsable de campanya a Arizona de l'aspirant republicà Mitt Romney, favorit en les enquestes per enfrontar-se en les eleccions del novembre amb el president Barack Obama.

En una compareixença pública, Babeu ha afirmat que aquests rumors són una intromissió en la seva vida privada i "un atac a un xèrif que manté els seus principis conservadors i que fa complir la llei".

El diari 'Phoenix New Times' mostra diumenge una foto de Babeu en actitud carinyosa amb un home de 34 anys que es presenta només amb el nom de José, i el cognom del qual no ha sigut revelat per por a la deportació. "Sóc aquí per dir que totes les acusacions presentades en l'article [del 'Phoenix New Times'] són falses, excepte la de referir-se a mi com a gai", ha indicat Babeu.

José, que va mantenir una relació amb el xèrif d'Arizona fins al setembre, treballava en la pàgina web de la campanya electoral de Babeu i en el seu compte de Twitter, però va començar a afegir-hi comentaris despectius quan la relació es va trencar.

stats