ESTATS UNITS
Internacional 04/04/2011

La Casa Blanca fa marxa enrere i torna a autoritzar els judicis militars a Guantánamo

Els acusats dels atemptats de l'11-S a Nova York seran jutjats per un tribunal de l'exèrcit a la presó de la base naval nord-americana a l'illa de Cuba

Efe
1 min

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern dels Estats Units ha rectificat la decisió de jutjar en tribunals civils als acusats dels atemptats de l'11 de setembre del 2001, una de les promeses del president nord-americà, Barack Obama. El cervells dels atacs, que van provocar gairebé 3.000 víctimes a Nova York, Khalid Sheikh Mohammed, i quatre còmplices s'enfrontaran així a un judici militar a Guantánamo, a la presó de la base naval dels EUA en territori de l'illa de Cuba on estan detinguts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci de la decisió l'ha fet el secretari nord-americà de Justícia, Eric Holder, que ha assegurat que la Casa Blanca continua considerant que el millor marc per imposar justícia als autors de la massacre són els tribunals federals. Holder ha retret als republicans haver impedit al Congrés el trasllat de detinguts de Guantánamo al territori continental dels EUA perquè siguin jutjats per tribunals civils.

stats