AFER DSK
Internacional 02/07/2011

La denunciant de Strauss-Kahn: “Aquest home té molts diners, sé el que em faig”

Una conversa telefònica entre la dona de la neteja de l'hotel Sofitel de Nova York i un home guineà empresonat ha estat el detonant que ha erosionat de la credibilitat de la presumpta víctima

Barcelona
1 min

REDACCIÓ“No et preocupis, aquest home té molts diners, sé el que em faig”. Aquesta confidència via telèfon que la denuncinat de l'exdirector gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, va fer a un amic empresonat, ha estat la prova que ha erosionat la credibilitat de la presumpta víctima en el cas d'acusació sexual més sonat dels últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari The New York Times publica part de la conversa telefònica que la dona de la neteja de l'hotel Sofitel de Nova York va mantenir amb el seu interlocutor, empresonat en un centre reservat als immigrants il·legals a l'estat d'Arizona.

El diari nord-americà, que cita “una font important dins la policia”, explica que la conversa telefònica va tenir lloc 24 hores després que la presumpta víctima acusés Strauss-Kahn d'intent de violació i assetjament sexual.

Quan va tenir constància d'aquesta prova, la fiscalia va fer traduir la conversa telefònica, que es va produir en un dialecte guineà, publica NYT. Segons les mateixes fonts, l'amic de la presumpta víctima està detingut per intercanviar roba de marca falsa i per tràfic de marihuana.

Amb aquest gir, en què la fiscalia posa en dubte la credibilitat de la denunciant, el jutge ha deixat Strauss-Kahn en llibertat provisional sense fiança, però manté el cas obert i s'ha quedat amb el seu passaport.

stats