WIKILEAKS
Internacional 07/03/2012

Els EUA no van llançar al mar el cadàver de Bin Laden, segons un cable de Wikileaks

El cap d'intel·ligència de Stratfor va tenir accés als materials confiscats al complex del líder d'Al-Qaida, segons 'Público.es'

Ara
1 min

BarcelonaEls Estats Units no van llançar el cadàver d'Ossama bin Laden al mar, "d'acord amb els preceptes islàmics", segons va afirmar el maig de l'any passat el portaveu de la Casa Blanca. El cos del l'home més buscat del món i líder d'Al-Qaida va ser traslladat fins als Estats Units en un avió de la CIA mentre tothom considerava que estava al fons del mar d'Aràbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta informació és la que es desprèn de diversos correus electrònics confidencials que va enviar el vicepresident d'intel·ligència de Stratfor, una organització coneguda popularment com 'la CIA a l'ombra' i de la qual Wikileaks va filtrar milers de documents la setmana passada.

Segons informa 'Público.es' –l'únic mitjà espanyol al qual Wikileaks va confiar la informació per difondre-la–, Fred Burton, cap d'intel·ligència de Stratfor, va enviar un correu on deia: "M'informen que hem portat el cadàver. Gràcies a Déu".

En un segon correu, 25 minuts més tard (a les 05:51:12), diu en l'assumpte que "el cos va cap a Dover, Delaware, en un avió de la CIA". En aquesta zona hi ha una base de la 'US Air Force'. En el cos del missatge afegeix: "Després seguirà fins a l'Institut de Patologia de les Forces Armades de Bathesda", al costat de la capital nord-americana, Washington.

stats