ESTATS UNITS
Internacional 25/09/2011

Detenen més de 80 dels 'indignats' de Nova York acampats a Wall Street

Els joves formen part del moviment de protesta "Ocupa Wall Street" i portaven una setmana acampats al sud de Manhattan

Efe
1 min
L'emblemàtic edifici de la borsa novaiorquesa / EFE

Nova YorkLa Policia de Nova York ha detingut la matinada d'aquest diumenge 80 persones relacionades amb el moviment de protesta contra la crisi econòmica "Occupy Wall Street" (Ocupa Wall Street) mentre es manifestaven al centre de la ciutat, segons han indicat fonts policials

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut una vuitantena de detencions, principalment d'individus que bloquejaven el trànsit i les zones de vianants, i també per haver-se resistit a ser arrestats i per obstrucció a l'administració governamental, incloent en un cas per assalt a un agent de la policia", ha assenyalat la policia de Nova York en un comunicat.

Els indignats

El moviment de protesta anomenat "Occupy Wall Street" porta poc més d'una setmana realitzant una acampada al sud de Manhattan en contra del sistema financer nord-americà, la corrupció i l'"avarícia" de les companyies d'aquest país.

Les detencions d'aquest dissabte es van produir en una cèntrica plaça del sud de la ciutat, Union Square, on també la Policia de la ciutat havia desplegat nombrosos agents.

Segons els organitzadors de la protesta, citats al diari The New York Times, els detinguts són 85 persones i cinc d'ells van dir que havien estat ruixats amb gas mostassa.

Les manifestacions han estat coordinades per un grup d'activistes novaiorquesos denominat "General Assembly", segons indica el rotatiu.

stats