OBITUARI
Internacional 08/12/2010

Mor Elizabeth Edwards, exdona de l'aspirant a la Casa Blanca, John Edwards

Ha mort als 61 anys a causa del càncer contra el que lluitava des de feia anys. El 2008 es va situar en primera línia política durant la campanya presidencial a la Casa Blanca

Lara Bonilla
3 min
Elizabeth Edwards, en primer terme, amb el seu marit, John Edwards, i l'excandidat demòcrata John Kerry

p { margin-bottom: 0.21cm; } Advocada de professió, Elizabeth Edwards era més que l'esposa de l'exsenador i els dos cops aspirant demòcrata a la Casa Blanca, John Edwards. Malgrat el càncer de pit incurable del que era tractada, Elizabeth Edwards va participar activament en la campanya del seu marit. Una decisió polèmica en el seu moment però que també va despertar l'admiració i solidaritat dels nord-americans. Durant la campanya va assessorar políticament el seu marit i va ser especialment crítica amb la també candidata, Hillary Clinton, a la que acusava d'aprofitar la seva condició de dona per demanar el vot femení sense implicar-se en les causes que les afecten. De fet, hi havia electors que consideraven que Elizabeth Edwards tenia més atractiu polític que el seu marit o que, fins i tot, li feia ombra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

John Edwards, però, va acabar perdent la nominació demòcrata. L'exsenador ja havia competit el 2004 al costat de John Kerry però el tàndem demòcrata va perdre davant els republicans George W. Bush i Dick Cheney.

Elizabeth Edwards, que va morir ahir als 61 anys a causa del càncer contra el que lluitava des de feia anys, va haver de fer front també a la mort del seu fill gran Wade. Aquest any, a més, es va separar de l'exsenador després que aquest reconegués que era pare d'una nena de dos anys fruit d'una relació extramatrimonial durant la campanya política del 2008. Portaven més de trenta anys casats.

Mitjans nord-americans, com The New York Times, s'han fet ressò de la notícia.

stats