Mor Norman Schwarzkopf, el comandant nord-americà durant la primera Guerra de Golf

Obama assegura que el seu llegat "perdurarà en una nació que és més segura gràcies al seu servei patriòtic"

El comandant dels Estats Units durant la primera Guerra del Golf Pèrsic, Norman Schwarzkopf, ha mort aquest dijous als 78 anys a Tampa (Florida) per motius que no han transcendit.

Schwarzkopf, condecorat amb quatre estrelles, va encapçalar les forces nord-americanes que l'any 1991 van derrotar l'exèrcit iraquià. Veterà de la guerra del Vietnam, era conegut com 'Stormin' Norman, i va dirigir més de 540.000 soldats nord-americans i 200.000 efectius de les forces aliades en una guerra que va durar sis setmanes i que va expulsar de Kuwait l'exèrcit iraquià i Saddam Hussein.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha qualificat Norman Schwarzkopf de nord-americà "original", i ha assegurat que el seu llegat "perdurarà en una nació que és més segura gràcies al seu servei patriòtic".

L'expresident dels Estats Units George H.W. Bush ha assegurat que ell i la seva dona "han plorat la pèrdua d'un vertader patriota americà i un dels grans líders militars de la seva generació", segons un comunicat difós pel seu portaveu.