L'FBI diu que els programes d'espionatge massiu van ajudar a avortar un atac a la borsa de Nova York

L'Agència de Seguretat Nacional dels EUA defensa que el programa Prisma ha ajudat a abortar més de 50 complots terroristes en potència

Els programes de vigilància massius dels Estats Units van permetre avortar, segons ha explicat aquest dimarts el director adjunt de l'FBI, Sean Joyce, un atemptat contra la borsa de Nova York.

Durant la supervisió de les comunicacions tant per via telefònica com per internet d'un conegut extremista del Iemen, els agents de l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA –els encarregats del programa Prisma– "van ser capaços de detectar una el germen d'un complot per explotar la borsa de Nova York", ha dit Joyce com a testimoni davant del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants nord-americana.

El govern dels EUA respon així a les filtracions de principis de juny del jove informàtic Edward Snowden al diari britànic 'The Guardian'. Washington ha tancat files al respecte i defensa que no s'ha vulnerat la privacitat de les persones, i si ha estat així, ha estat per motius de seguretat nacional.

Més continguts de