ESTATS UNITS
Internacional 07/11/2011

Nou escàndol sexual, ara en públic, per al candidat republicà Herman Cain

Una dona ha acusat directament d'abús sexual al candidat durant una compareixença a Nova York. "Va tocar-me els genitals i obligar a posar-li la mà a l'entrecuix", ha dit Sharon Bialek als periodistes

Efe
1 min
La demandant, Sharon Bialek. REUTERS

Nova YorkUna dona ha acusat aquest dilluns per primera vegada en públic d'abús sexual a l'aspirant a la candidatura presidencial republicana dels Estats Units, Herman Cain, contra qui ja se li han presentat tres denúncies similars durant els últims dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estic aquí per fer un pas endavant i posar cara i veu a les dones que no poden o no volen denunciar-lo per diferents motius. I per totes les dones que són assaltades sexualment", ha dit la denunciant, Sharon Bialek, en una compareixença molt concorreguda davant la premsa a Nova York en la que no ha admès preguntes.

Cain, que ha liderat les enquestes dels candidats republicans, ha refusat totes les acusacions.

Bialek, vestida amb un vestit negre i visiblement nerviosa, ha llegit un comunicat on explicava que l'incident de Cain va passar a Washington a mitjans de juliol del 1997 després d'un sopar junts on la dona va demanar-li ajuda per trobar feina. El candidat era llavors el president de l'Associació Nacional de Restauració.

Durant el sopar, Cain va respondre-li a la petició amb un "veuré què puc fer", segons la demandant, que ha comparegut junt a la seva advocada, Gloria Allred, defensora de les dones i casos judicials de famosos.

Bialek ha afegit que, de camí a l'hotel on ella s'allotjava, Cain "va posar-me la seva mà a l'entrecuix i va apropar la meva cara als seus genitals". Tot seguit, li va preguntar –segons la demandant–, "vols una feina, no?".

stats