ESTATS UNITS
Internacional 03/01/2012

Es busca rival per a Barack Obama

La celebració del 'caucus' de l'estat d'Iowa dóna dimarts el tret de sortida a unes primàries republicanes incertes

Ara
1 min
El candidat Mitt Romney aquest diumenge a Council Bluffs, Iowa (EE.UU.).

BarcelonaArranca el primer objectiu polític nord-americà d'aquest 2012, l'operació per trobar rival polític a Barack Obama. La primera cita és aquest dimarts a l'estat Iowa, on se celebra el caucus d'Iowa. Entre l'amalgama dels sis candidats republicans en destaquen tres, el moderat Mitt Romney i els conservadors Newt Gingrich i Ron Paul. Si es compleixen les enquestes, Romney serà el guanyador d'unes primàries tan renyides com incertes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El caucus de l'estat conservador d'Iowa dóna el tret de sortida a sis mesos de mítings i votacions per tots els estats republicans nord-americans. Just a punt per obtenir un candidat per a les presidencials del novembre que pugui fer front al demòcrata Obama.

Romney lidera les enquestes

Segons un sondeig publicat diumenge pel diari Des Moines Register (Des Moines és la capital de l'estat d'Iowa), Romney seria encara el candidat més popular d'Iowa amb un 25% dels suports, mentre que Paul tindria el 22% i l'exsenador nord-americà Rick Santorum el 15%.

L'exportaveu de la Casa Blanca Newt Gingrich tenia una intenció de vot del 12%, mentre que el governador de Texas Rick Perry l'11% i la representant de Minnesota, Michele Bachman, el 7%.

De totes maneres, el 41% dels enquestats asseguraven que encara no tenien el seu vot decidit.

stats