Dimiteix la secretària de Seguretat Nacional dels EUA

Janet Napolitano deixa el càrrec per presidir la Universitat de Califòrnia

Janet Napolitano ha anunciat aquest divendres la seva renúncia al càrrec de secretària de Seguretat Nacional dels Estats Units , que ocupava des del 2009 , després d'haver estat escollida per ocupar la presidència del Sistema Universitari de Califòrnia . Exgovernadora de l'estat d'Arizona , Napolitano va ser la primera dona a fer-se càrrec del departament de Seguretat Nacional dels EUA .

Napolitano va informar de la seva decisió el president Barack Obama fa un mes, i preveu deixar el càrrec a principis de setembre , segons fonts oficials citades per la cadena ABC . "Durant més de quatre anys he tingut el privilegi de servir e l president Barack Obama i la seva administració" , ha expressat Napolitano en un comunicat en què ha anunciat la  intenció d'acceptar la presidència del Sistema Universitari de Califòrnia .

També ha donat les gràcies a Obama " per l'oportunitat " d'haver pogut servir al país Durant el seu mandat, Napolitano s'ha hagut de fer càrrec de temes com la gestió de la lluita antiterrorista dins del país , les emergències i la immigració .

La seva renúncia arriba al punt àlgid del debat sobre la reforma migratòria , amb un projecte de llei aprovat pel Senat que inclou una via per a la legalització dels indocumentats i un augment de la seguretat fronterera que Napolitano ha defensat públicament en diverses ocasions .

En un altre comunicat , Obama ha recordat que la missió de Napolitano durant aquests quatre anys i mig " ha inclòs alguns dels reptes més difícils" que afronta el país . "Des del primer dia , Janet [ Napolitano] ha conduït els esforços de la meva administració per assegurar les nostres fronteres " i ha pres mesures "per fer el  sistema d'immigració més just i coherent amb els nostres valors" , ha subratllat Obama .

El president ha valorat l' " amistat" amb Napolitano, així com el seu " judici" i " assessorament" , en desitjar-li " la millor de les sorts " en el seu nou càrrec .