Internacional 11/08/2011

L'Estàtua de la Llibertat, tancada un altre cop per reformes

El símbol novaiorquès, un dels punts més turístics de la ciutat, va estar tres anys tancat per millorar-ne la seguretat, després de l'atemptat de l'11-S. Les noves reformes tindran un cost aproximat de 19,12 milions d'euros

Redacció
1 min
Estàtua de la Llibertat, Nova York (Estats Units) / The New York Times

BarcelonaL'Estàtua de la Llibertat tancarà, novament, per un període d'un any, en què se sotmetrà a una sèrie de reformes que han de millorar la seva seguretat, segons informa en la seva edició digital el diari The New York Times, després que ho hagi anunciat el secretari d'Interior Ken Salarzar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tancament del símbol novaiorquès, un dels més turístics de la ciutat, es produirà després d'un tancament de tres anys, posterior a l'atac de l'11-S a les Torres Bessones, en què el monument es va sotmetre a una sèrie de reformes per perfeccionar les vies d'evacuació en casos d'emergència.

Les millores en seguretat reclamades pel Servei Nacional de Parcs requereixen una inversió de 27,25 milions de dòlars (uns 19,12 milions d'euros).

No obstant, segons alguns funcionaris no identificats pel diari, les reformes podrien fer-se esperar, ja que encara s'han de completar alguns documents del projecte de remodelació.

El responsable del Servei de Parcs d'Ellis Island i d'aquest monument, Vince Swift, ha assenyalat que la gran majoria de turistes "no pugen per l'interior de l'edifici" i ha assegurat que, d'aquesta manera, podran viure la mateixa experiència mentre l'estàtua estigui tancada.

stats