Internacional 16/12/2012

L'assassí de Newtown es va suïcidar en sentir l'arribada de la policia

Barack Obama visita aquesta tarda, hora local, la població per expressar el seu suport als veïns

Acn
2 min
Dues persones visiten un dels memorials en honor a les víctimes / LUCAS JACKSON / REUTERS

BarcelonaL'autor dels trets que van acabar amb la vida de 20 nens i sis dones, entre elles, la seva mare, en una escola de Newtown, a l'estat de Connecticut, es va suïcidar en sentir arribar la policia. Així ho ha afirmat aquest diumenge el governador de l'Estat, Dann Malloy, que ha explicat com Adam Lanza va entrar per la força al recinte escolar, concretament, disparant contra el vidre d'un dels accessos amb el rifle amb què va cometre els crims.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha relatat el governador a la cadena ABC, primer va entrar a una aula i tot seguit a una altra, i va ser aquí que, en sentir l'arribada de la policia, va acabar amb la seva vida. Mentrestant, Newton espera l'arribada del president dels Estats Units, Barack Obama, que visitarà aquest diumenge a la tarda, hora local, la localitat per expressar el seu suport als familiars de les víctimes i els habitants després de la tragèdia a l'escola Sandy Hook, on un jove de 20 anys, Adam Lanza, va matar vint nens d'entre 6 i 7 anys i sis dones, entre les quals, la seva mare. Totes les víctimes van rebre múltiples trets i almenys una d'elles en va rebre onze, segons les autoritats.

Els infants que van sobreviure a la matança no hauran de tornar a l'escola quan es reprenguin les classes i es desplaçaran a una localitat veïna, situada a onze quilòmetres, segons els seus responsables. Les classes a la resta de centres es reprendran el dimarts que ve.

Els fets han reobert el debat als Estats Units sobre l'ús de les armes. En la seva visita, Obama assistirà a una cerimònia interreligiosa a partir de la mitjanit, hora catalana. El governador de Connecticut, Dann Malloy, també ha demanat que es faci un control més gran de les armes. "Es tracta d'armes d'assalt. No serveixen per caçar cérvols", s'ha exclamat. I és que els defensors de les armes de foc han afirmat que l'Estat compta amb una de les legislacions més estrictes del país en aquest àmbit.

stats