ESTATS UNITS
Internacional 12/04/2012

L'estat de Connecticut aboleix la pena de mort

El governador de l'estat té previst promulgar aquest dijous la norma. Es tracta del cinquè estat que es desfà de la pena en els últims cinc anys

Efe
1 min

WashingtonEl governador de Connecticut, Dannel Malloy, ha anunciat aquest dijous que promulgarà l'abolició de la pena de mort en aquest estat dels Estats Units després que la Cambra de Representants aprovés dimecres a la nit una norma adoptada pel Senat la setmana anterior. "Tant bon punt arribi al meu despatx la firmaré", ha declarat Malloy, després de recordar que "amb aquesta firma, Connecticut s'unirà a 16 estats i gairebé tota la resta de països industrialitzats en el pas cap una millor política pública".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant els últims cinc anys, quatre estats més dels Estats Units –Nova Jersey, Nou Mèxic, Nova York i Illinois– que havien adoptat la pena de mort des del 1974, l'ha abolit.

La pena capital ha existit a Connecticut des de l'època colonial, però l'estat havia de revisar les seves lleis sobre la pena de mort a partit del 1972, quan una decisió del Tribunal Suprem nord-americà va requerir més coherència en l'aplicació. La moratòria imposada llavors va durar quatre anys fins que el Suprem va validar la constitucionalitat de la pena de mort.

Des que es va restablir la pena de mort als Estats Units el 1976 s'han executat més de 1.280 persones en els 34 estats on s'aplica la condemna.

Des del 1976 els jurats de Connectitut han dictat 15 sentències de mort, en què només s'ha executat la de Michael Ross, condemnat per diversos homicidis. Va rebre una injecció letal el 2005 després de renunciar a apel·lar.

stats