ESTATS UNITS
Internacional 27/08/2011

L'huracà 'Irene' provoca les primeres víctimes mortals a Carolina del Nord

Una branca ha caigut a sobre d'un home que caminava pel carrer, al comtat de Nash. Un altre home ha mort al comtat d'Onslow per problemes cardíacs mentre instal·lava planxes de fusta a les finestres i un tercer ha mort en un accident de trànsit a Pitt. La quarta víctima és un nen que li ha caigut un arbre a sobre

Agències
2 min

Carolina del NordL'huracà Irene, que amenaça la costa est dels Estats Units, ja ha provocat les primeres víctimes mortals a Carolina del Nord. La primera és un home del comtat de Nash, que, mentre caminava per l'exterior de casa seva, li ha caigut una branca al cap. Un altre home ha mort a Onslow per problemes cardíacs mentre instal·lava unes planxes de fusta a les finestres i un tercer ha mort en un accident de trànsit a Pitt. La tempesta ha tocat terra aquest matí, segons han informat les autoritats locals. En el moment de l'accident, els vents a l'àrea bufaven a més de cent quilòmetres per hora. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta de les primeres víctimes mortals que deixa l'Irene, un huracà de categoria 1, al seu pas per la costa est dels EUA. Els dies anteriors ja havia causat sis morts al Carib. Prop de 200 mil persones s'han quedat sense electricitat avui a la costa de Carolina del Nord, i 84.000 més al sud de Virgínia, com a conseqüència de les fortes pluges i els vents intensos, provocats per l'huracà. En altres ciutats de l'estat com Atlantic Beach, ja s'han registrat inundacions a les carreteres que corren paral·leles a la costa i la força de l'aigua ja ha arrasat un moll. 



El director del Centre Nacional d'Huracans nord-americà, Bill Read, ha explicat que s'espera que el nivell de l'aigua s'elevarà a la costa atlàntica prop de quatre metres, i ha advertit sobre possibles danys en edificis costaners al llarg del recorregut de l'huracà. D'acord amb els meteoròlegs, l'Irene passarà avui i demà per la costa est dels EUA des de les Carolines fins a Massachusetts, cosa que ha provocat que les autoritats dels EUA hagin declarat l'estat d'emergència en dotze estats de la regió atlàntica, on viuen 65 milions d'americans. S'espera que l'huracà afecti la capital nord-americana de Washington aquesta tarda, on ja han començat les pluges, i Nova York a la nit. L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha reiterat avui l'ordre d'evacuació "obligatòria" de les zones de la ciutat que estan per sota del nivell de l'aigua. Això afecta unes 370 mil persones, i Bloomberg ha instat a sortir-ne "com més aviat millor" i a buscar recer en cases de familiars i amics o en algun dels refugis.

stats