Internacional 17/12/2012

Newtown acull els primers funerals per les víctimes del tiroteig

Les escoles de la localitat de Connecticut segueixen tancades

Acn
2 min
Entrada de la cerimònia. AFP

BarcelonaLa ciutat de Newtown, a Connecticut, celebra aquest dilluns els dos primers funerals dels vint que es faran en memòria de les víctimes del tiroteig de divendres passat en una escola, que va posar fi a la vida de 20 nens i 6 adults. Les escoles de la localitat segueixen tancades a l'espera que els professors dels diferents centres es reuneixin per debatre com fer front a la situació. El president Barack Obama va anunciar aquest diumenge des de Newtown que establiria un diàleg nacional per posar fi a aquest tipus de massacres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president dels Estats Units, Barack Obama, va dir diumenge des de Newtown, on va reunir-se amb les famílies de les víctimes, que el jove de 20 anys autor de l'atemptat va actuar "sense escrúpols". Obama va exigir canvis a la llei per evitar més tiroteigs amb múltiples víctimes com el de divendres passat. "No podem tolerar-ho més. Aquestes tragèdies han d'acabar i hem de canviar", va dir Obama després d'anunciar diàleg nacional amb jutges, professionals de la salut mental i altres especialistes per buscar una solució que posi fi a la violència.

Un total de 20 nens d'entre sis i set anys i sis dones van morir assassinats el divendres passat durant l'assalt a l'escola Sandy Hook de Newtown, a Connecticut, després que Adam Lanza, un jove de 20 anys, disparés indiscriminadament contra alumnes i professors de l'escola. Lanza, que havia matat prèviament a casa la seva mare, va suïcidar-se després del tiroteig. La policia investiga les proves forenses i segueix registrant el lloc dels fets.

Trasllat dels alumnes de l'escola que va patir el tiroteig

Les escoles de Newtown, la localitat on va produir-se el tiroteig, segueixen tancades aquest dilluns. No obstant això, alguns centres han preparat jornades lúdiques per entretenir els infants. Mentrestant, les autoritats de l'estat de Connecticut han comunicat que els 600 estudiants de l'escola Sandy Hook, escenari del tiroteig, deixaran de fer classe a l'edifici històric i es traslladaran temporalment en una escola buida d'un poble veí.

Pel que fa als centres educatius de la resta d'estats dels Estats Units, han reprès les classes aquest dilluns.

stats