Internacional 01/04/2013

Una maledicció? Només queden vius dos dels 25 'navy seals' que van matar Bin Laden

Mor en un accident amb paracaigudes un altre dels soldats nord-americans que van ser al complex d'Abbottabad. 22 d'ells van morir l'any passar en un accident d'helicòpter a l'Afganistan, segons informa el 'Corriere della Sera'

Ara
1 min
Navy Seal en un helicòpter. NAVY SEAL

BarcelonaEren 25, però només en queden dos. Com si es tractés d'una maledicció –així es tracta als Estats Units–, gairebé dos anys després de la mort del líder d'Al-Qaida Ossama bin Laden 23 dels membres de les forces d'elit que van participar en l'anomenada operació Gerònim han mort, segons informa el diari italià 'Corriere della Sera'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'última mort d'un 'navy seal' va ser divendres passat. Bret D. Shadle va perdre la vida mentre feina maniobres rutinàries de paracaigudisme de nit al desert d'Arizona. Segons informa el rotatiu, el militar continuava viu tot i l'impacte contra el terra, però va ser declarat mort quan van ingressar-lo a l'hospital de Tucson. Les autoritats militars van informar que obrien una investigació per aclarir el motius de l'accident, en què també van morir d'altres 'marines'.

La resta de membres d'aquest cos d'elit haurien mort en un accident d'avió a l'Afganistan el 6 d'agost del 2011 arran de l'atac d'un grup d'insurgents talibans. El govern nord-americà mai ha confirmat ni desmentit que en aquest helicòpter, un Chinook, viatgés gairebé al complet l'equip que va acabar amb Bin Laden. Washington no ha facilitat el nom dels 'navy seals' que van participar en aquesta missió.

stats