Internacional 13/08/2012

Nova York qüestiona la mort d'un home que es resistia a la policia a Times Square

La víctima va rebre set impactes de bala mentre amenaçava els agents amb un ganivet de cuina

Agències
2 min

Nova YorkLa ciutat de Nova York analitza si realment era imprescindible que la policia disparés 12 bales a un home que anava armat amb un ganivet de cuina per una zona molt cèntrica de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia va matar aquest dissabte un home, sospitós d'estar consumint cànnabis, que es resistia a ser detingut i amenaçava amb un ganivet de cuina els agents. Els fets van passar en ple centre de Nova York, prop de Times Square, davant la mirada preocupada de centenars de turistes que passejaven per la zona. La víctima, Darrius H. Kennedy, va rebre l'impacte de 7 de les 12 bales que dos dels agents que el seguien li van disparar.

La policia de la ciutat defensa l'actuació dels seus agents i diu que van fer el que estan entrenats per fer davant una situació en la qual hi ha civils en perill. Charles H. Ramsey, comissari del departament de policia de Filadèlfia, s'ha defensat de les acusacions d'excés de força i ha dit que els agents estan entrenats per disparar al tronc dels sospitosos, no a les extremitats, i que cap dels membres del cos que seguien l'home tenien armes elèctriques no letals per aturar-lo sense acabar amb la seva vida.

L'alcalde de la ciutat, Michel R. Bloomberg, també ha defensat l'acció dels agents i ha dit que “probablement van actuar amb responsabilitat”, intentant aturar “algú que devia estar mentalment malalt”. “Agafar un ganivet i anar contra altra gent, especialment la policia, no és una cosa que una persona sana faria”, ha afegit.

La policia de Filadèlfia ha fet públic l'historial delictiu de Kennedy, de 51 anys, que ja havia protagonitzat un episodi similar fa uns anys i havia estat portat a una institució mental després d'una detenció anterior.

Marcus Brian, un testimoni citat pel diari nord-americà 'The New York Times', explica que Kennedy es vestia de ninja i feia acrobàcies a canvi de diners a les zones turístiques de la ciutat. Keith Watson, també citat pel diari, afirma que la víctima era un habitual de la zona pròxima a Times Square i que el ganivet que duia era de joguina.

stats