ESTATS UNITS
Internacional 28/08/2011

Nova York torna a respirar després del pas de l'Irene'

Tot i els forts vents i les inundacions, la tempesta no ha provocat cap víctima mortal ni ferits de gravetat a la ciutat dels gratacels

Agències
2 min
Un home neteja el carrer d'aigua, a Brooklyn / REUTERS

Nova YorkLa ciutat de Nova York torna a respirar alleujada després que l'Irene ha passat per la ciutat ja convertit en una tempesta tropical que, tot i arribar amb forts vents i deixar precipitacions contundents i nombroses inundacions, no ha provocat cap víctima mortal ni ferits de gravetat a la ciutat dels gratacels. "El pitjor ha passat", ha explicat l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg, en la primera compareixença de diumenge, en què ha dit que els pitjors estralls de la tempesta són les inundacions que ha provocat en els cinc barris de la ciutat. Bloomberg ha dit també que encara és "molt aviat" per avaluar danys concrets. Bloomberg ha lamentat "les greus conseqüències" d'aquestes inundacions, la caiguda de centenars d'arbres i els talls del subministrament d'electricitat que s'han produït en nombrosos punts de la ciutat, encara que s'ha declarat "alleujat i agraït" perquè el temporal no ha deixat "cap mort, ni cap ferit". 


Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una de les àrees més afectades ha estat la de Baix Manhattan, on les aigües del Hudson i l'East River han superat les contencions i han inundat els carrers. També hi ha hagut inundacions considerables a Staten Island, on s'han rescatat 64 persones amenaçades per la crescuda de l'aigua, i desperfectes a les platges de la zona. A Brooklyn, una de les autopistes s'ha inundat, i a Queens, a més del Bronx, hi ha platges i parcs coberts d'aigua. Milers d'arbres han caigut com a conseqüència dels forts vents i l'aigua, i bloquegen algunes de les vies de la ciutat, a més d'haver provocat danys en nombrosos vehicles estacionats. 

Les dràstiques mesures preventives, com l'evacuació obligatòria i les suspensió del transport públic, ja han provocat que molts ciutadans es preguntin si no han estat massa dures.

"La seguretat és el primer", ha dit Bloomberg, que ha indicat que ara els esforços se centren a aconseguir posar en marxa els serveis d'autobusos, trens i el metro per facilitar el retorn dels evacuats a casa. Precisament serà la xarxa d'autobusos la primera a tornar a funcionar, segons ha explicat Jay Walder, president i conseller delegat de l'Autoritat Metropolitana de Transport (MTA). "El millor és que el pitjor temor que teníem, que era que els túnels que van per sota dels rius s'inundessin, no s'ha fet realitat”, ha explicat Walder.

stats