ESTATS UNITS
Internacional 18/04/2012

Polèmica a l'Afganistan i els EUA per fotografies de marines amb les restes d'un terrorista suïcida

El Pentàgon ha demanat disculpes i ha obert una investigació criminal. 'Los Angeles Times' ha publicat aquest dimarts les fotografies després que un soldat les enviés. Les imatges es van capturar el febrer del 2010

Agències
1 min
Portada web de 'Los Ángeles Times'. XAVIER BERTRAL

Los ÁngelesTenien una missió: comprovar que la policia afganesa havia recuperat parts del cos d'un insurgent suïcida, prendre-li les empremtes dactilars i escanejar-li l'iris per identificar-lo. Però l'activitat es va convertir en una festa macabre. Els soldats de la 82a Divisió Aerotransportada van començar a retratar-se amb les restes de l'insurgent, segons han revelat un seguit de fotografies que difon aquest dimarts 'Los Angeles Times' tant en l'edició en paper com en la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La nova polèmica ha obligat el Pentàgon a demanar perdó. El secretari nord-americà de Defensa, Leon Panetta, ha reprovat la conducta dels soldats del seu país i ha assenyalat el malestar amb el diari que les ha publicat. "Aquestes fotografies no representen en cap cas els valors i la professionalitat de la majoria de les tropes dels Estats Units que en l'actualitat serveixen a l'Afganistan", ha dit el portaveu de Panetta, George Little, a través d'un comunicat divulgat a Brussel·les, en què ha assenyalat que s'ha obert una investigació criminal sobre l'assumpte.

El soldat que va enviar les fotografies a 'Los Angeles Times' ha argumentat que era necessari cridar l'atenció sobre els riscos de seguretat i els problemes de lideratge i disciplina dins de l'exèrcit nord-americà.

stats