Publicitat
Publicitat

Obama visita aquest dijous la Zona Zero de Nova York

La ciutat espera la visita protegida amb fortes mesures de seguretat

Les autoritats nord-americanes ultimen les mesures de seguretat per protegir la Zona Zero de Nova York en la vigília de la visita del president Barack Obama, mentre la gent segueix visitant el lloc, ja sigui per fer fotos o manifestar la seva renovada solidaritat amb les víctimes dels atemptats de 2001. "Em sembla bé que Obama vingui a presentar els seus respectes als familiars. Fins ara ha fet una bona feina", ha assegurat avui a l'agència Efe el venedor ambulant guatemalenc José Henriques, que durant catorze anys ha ofert la seva mercaderia als visitants d'aquesta àrea d' Nova York. Explica que "h e estat testimoni de tot perquè des de 1997 venc aquí. Mai havia vist tanta gent alegre com quan va morir bin Laden. Cridava de felicitat, encara que altres ploraven".

Des que diumenge es va conèixer la mort d'Ossama bin Laden, el líder d'Al-Qaida i autor intel lectual d'uns atemptats que a Nova York es van cobrar la vida de més de 2.750 persones, la memòria d'aquells durs moments ha reviscut amb força, així com el flux de novaiorquesos i turistes que s'han acostat a la Zona Zero. Henriques, que a més de llibres sobre les Torres Bessones ven al públic falsos bitllets de dòlar amb la cara d'Obama, s'alegra per la visita del president el dijous encara que això li impedirà treballar com fa cada dia a la zona on, deu anys després, se segueixen els treballs de reconstrucció del destruït "World Trade Center".

Aquests treballs continuaven avui com de costum tot i la intensa pluja, encara que amb la presència de patrulles de la policia, camions per facilitar les comunicacions i diferent personal de seguretat, davant la mirada de centenars de curiosos.

Quatre dies després de la mort de Bin Laden, Obama estarà unes tres hores a la Zona Zero, on col.locarà una ofrena floral i es reunirà en privat amb familiars de les víctimes de l'11-S. Entre ells hi haurà el subcap de Bombers Jim Riches, el fill del qual està entre els 343 bombers que van morir en les tasques de rescat, segons ha transcendit als mitjans, que detallen que també visitarà l'estació de bombers que va perdre més oficials durant les tasques de rescat .

Encara que la policia no ha rebut notícies d'amenaces concretes per dijous, hi haurà nombrosos carrers tancades al voltant de la Zona Zero, situada molt a prop de la Borsa de Nova York, així com un gran contingent d'oficials vigilant l'àrea. Com a part de les mesures de seguretat, les bústies i cubells d'escombraries ubicats al llarg del trajecte que recorrerà el president i la seva comitiva seran retirats en previsió que puguin ser usats per posar explosius, segons detalla l'edició digital del Daily News, que indica que també hi haurà franctiradors de la policia en terrats de la zona.

Després de conèixer de la mort de Bin Laden, centenars de novaiorquesos i turistes van anar a celebrar a la Zona Zero, on, en els dies següents es van multiplicar en la reixa que l'envolta flors, portades de diaris que anunciaven la seva mort, missatges als seus familiars de víctimes i tot tipus d'expressions d'afecte als qui van morir.

Més continguts de