Internacional 09/05/2011

Obama: "Qui es qüestioni si Bin Laden va rebre el que es mereixia, que s'ho faci mirar"

El president nord-americà també ha assegurat que el líder d'Al-Qaida va tenir "suport al Pakistan" i ha reconegut que en el moment d'aprovar l'operació no tenia la certesa de trobar Bin Laden a Abbottabad

Agències
1 min
Obama ha explicat que Bin Laden havia de tenir algun "suport" al Pakistan / CBS

Barcelona"Qualsevol que es qüestioni si Bin Laden va rebre el que es mereixia, necessita que li examinin el cap". Això és el que opinaque ha reconegut que l'operació que va matar el líder d'Al-Qaida no tenia la seguretat de trobar-lo. “No podíem dir definitivament que Bin Laden estigués allà”, explica Obama Seixanta minuts"Les evidències en el moment d'aprovar-la eren d'un 55%", diu Obama, que admet que "en cas de no haver donat amb ell, hi hauria hagut conseqüències significatives".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha descrit els tensos moments que es van viure a la Casa Blanca durant els 40 minuts que va durar l'atac a la residència de Abbottabad, a 50 quilòmetres de la capital pakistanesa, com els "més llargs de la meva vida". Ha explicat també com va ser l'instant exacte en què li van comunicar que havien abatut el terrorista més buscat del món. "Hi va haver un moment abans que els nois marxessin, abans que tothom tornés a l'helicòpter, quan ells van dir 'Geronimo' ha estat mort", ha afirmat. 

El president dels EUA ha explicat, a més, que la primera vegada que el seu equip de seguretat li va comentar la possibilitat de dur a terme l'operació va ser a l'agost de 2010 i que en els dos últims mesos les reunions es van accelerar per posar el vigorós pla en marxa. Obama ha remarcat que amb l'eliminació de Bin Laden "s'envia un senyal a aquells que poden haver estat afiliats a organitzacions terroristes i que acabaran al bàndol perdedor".

Suport al Pakistan

stats