ESTATS UNITS
Internacional 27/04/2011

Obama penja el seu certificat de naixement a internet per demostrar que és un president legítim

Els president nord-americà respon a les crítiques republicanes que l'acusaven de no haver nascut als Estats Units en una roda de premsa en què demostra que va néixer a Honolulu (Hawai)

Redacció
1 min
El certificat de naixement de Barack Obama / THE WHITE HOUSE

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha volgut tallar de soca-arrel els rumors que havien esbombat els republicans des de la campanya presidencial per deslegitimar el seu poder. El Tea Party havia anat llançant que no hauria nascut als Estats Units i que estava governant un "president il·legítim". Per aquest motiu ha penjat al web de la Casa Blanca un pdf amb el seu certificat de naixement on s'especifica que va néixer a Honolulu (Hawai).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"He observat com tot això ha continuat durant els últims anys. Cada funcionari, ja sigui republicà o demòcrata a Hawai, cada departament que ho ha investigat ho ha confirmat. Jo vaig néixer a Hawai", ha dit durant una compareixença a la Casa Blanca, en què també ha criticat que es faci safareig d'aquest tema enlloc de preocupar-se per la crisi galopant. "Tenim molts problemes i no hi ha temps per aquestes ximpleries (...) No podrem resoldre aquests problemes si estem distrets amb aquest tipus de polèmiques", ha afegit.

stats