ESTATS UNITS
Internacional 15/02/2011

Obama considera que el Pròxim Orient té “fam de llibertat”

El president dels Estats Units critica les autoritats iranianes per “reprimir amb violència unes protestes molt semblants a les que lloaven quan es produïen a Egipte”

Efe
1 min
El president dels Estats Units, Barack Obama

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, creu que el Pròxim Orient té “fam de llibertat”. Obama ha instat a respondre pacíficament les manifestacions per la democràcia a tota la zona i ha criticat durament l'Iran per la seva repressió: “mentre lloaven les manifestacions a Egipte han reprimit amb violència i empresonaments les concentracions similars al seu propi país”. “Em sembla irònic que el règim iranià pretengui celebrar el que ha passat a Egipte, quan el seu comportament és totalment oposat: han obert foc contra la gent que intentava expressar-se de manera pacífica a l'Iran”, ha afegit el mandatari nord-americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama considera que “el món està canviant”, en referència a les protestes que s'estan produint al Iemen, Bahrain o Algèria i la caiguda de Ben Ali i Mubàrak a Tunísia i Egipte. “Els mandataris de la regió han d'anar per davant del canvi, no es poden quedar al darrere”, ha indicat el president, que considera que amb les noves tecnologies qualsevol persona pot utilitzar un telèfon mòbil o les xarxes socials per mobilitzar milers de persones, “els governs d'aquests països estan començant a entendre-ho”.

stats