Publicitat
Publicitat

ESTATS UNITS

11 milions de barrils de cru cada dia

Obama vol reduir la dependència energètica exterior als Estats Units

El president nord-americà s'ha proposat reduir les importacions de petroli una tercera part en deu anys, ja que els preus dels combustibles amenacen la recuperació econòmica al país

El president dels Estats Units, Barack Obama, pretén reduir la dependència energètica i reduir les importacions de petroli en una tercera part en 10 anys. Obama creu que els alts preus de la benzina als EUA amenacen la recuperació econòmica. “Continuarem sent víctimes dels canvis en el mercat del petroli fins que plantegem seriosament una política energètica segura i assequible”, ha dit Obama. El president nord-americà ha indicat que quan va arribar a la Casa Blanca el 2008, els EUA importaven 11 milions de barrils de cru diaris, però que “en menys d'una dècada haurem retallat un terç aquesta xifra”.

 

Obama ha presentat quatre punts per ajudar a aconseguir l'objectiu de reduir la despesa en petroli: augmentar la producció nacional d'energia, fomentar l'ús del gas natural en els vehicles, fabricar automòbils més efecients i advocar per biocombustibles encoratjadors. Els experts nord-americans consideren que aquestes reformes en l'ús de l'energia suposaria un canvi radical als EUA, icloent impostos sobre el combustible per obligar els ciutadans a canviar els seus hàbits.

 

Etiquetes

Més continguts de