AFGANISTAN
Internacional 04/12/2010

Obama destaca que les tropes dels EUA han fet un “progrés important” en la guerra contra els talibans

El president nord-americà assegura en una visita sorpresa que l'exèrcit guanya terreny a la insurgència i anul·la una trobada amb el seu homòleg afganès, Hamid Karzai

Reuters
1 min
Obama saluda els soldats a la base aèria de Bagram.

Bagram p { margin-bottom: 0.21cm; } “Podem estar orgullosos que hi ha menys zones sota el control talibà”, ha explicat el president dels EUA, Barack Obama, durant un discurs davant de 4.000 soldats en una visita sorpresa a l'Afganistan. A la base aèria de Bagram, Obama ha agraït a les tropes nord-americanes, que estan desplaçades des de fa nou anys al país, el “progrés important” que han fet contra els talibans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president nord-americà ha passat quatre hores en aquesta base militar als afores de Kabul i ha cancel·lat la trobada prevista amb el president afganès, Hamid Karzai. Els dos dirigents han parlat per telèfon durant un quart d'hora però no han tractat cap tema. La segona visita d'Obama a l'Afganistan des que és president està marcada per les filtracions de Wikileaks que revelen les crítiques pel paper de Karzai al país.

stats