Publicitat
Publicitat

ESTATS UNITS

Crisi econòmica

Obama dóna un ultimàtum als republicans per resoldre la crisi del dèficit

Posa de límit diumenge perquè el Congrés presenti un pla "seriós" que inclogui l'augment d'impostos i permetre així elevar el límit del deute

El president dels Estats Units, Barack Obama, veu com les agències de ràting se li tiren al damunt i no pot esperar més a pujar el sostre del deute, per això ha instat al Congrés aquesta nostra matinada perquè presenti un pla "seriós", que inclogui l'augment d'impostos, entre les pròximes "24 i 36 hores", és a dir, abans de diumenge. Aquest pla ha de permetre elevar el límit del deute.

Obama s'ha mostrat contundent i insisteix a apujar els impostos. El temps s'acaba –el límit és el 2 d'agost– i l'acord entre republicans i demòcrates continua molt verd.

La gran pugna entre els dos partits és si cal pujar els impostos als més rics. Obama considera que no pot ser que els que guanyen més passin impertèrrits davant de la crisi. Els republicans han presentat una nova proposta davant del Congrés que permetria augmentar el límit del deute a canvi de retallar 2.400 milions de dòlars en despeses en els pròxims deu anys.

Etiquetes

Més continguts de