Internacional 13/01/2011

Obama demana "un discurs públic més civilitzat" després de la matança a Tucson

El president dels EUA, Barack Obama, insta a utilitzar "un discurs públic més civilitzat" després de la matança de dissabte passat a Tucson i la polèmica aixecada sobre els motius polítics de l'atac.

Efe
1 min
Barack Obama en l'acte d'homenatge a les víctimes. Foto: EFE/Kevork Djansezian

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } Obama ha fet la crida en una cerimònia d'homenatge a les víctimes del tiroteig a Tucson (Arizona), en què van morir sis persones i catorze més van quedar ferides, entre elles la congressista Gabrielle Giffords, considerada, segons la policia, l'objectiu principal de l'atac.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mandatari ha dedicat un apartat especial a la congressista, a la qual va visitar a l'hospital, i que, quan ell se n'anava, "va obrir els ulls per primera vegada", segons ha revelat Obama, entre aplaudiments ensordidors de tot el públic d'empeus al pavelló.

Giffords "sap que som aquí, que la volem i que li donarem suport en el que serà un camí difícil", el de la seva recuperació, ha indicat, mentre una commoguda Michelle Obama abraçava el marit de la congressista, l'astronauta Mark Kelly, assegut al seu costat.

Segons Obama, "només un discurs públic més civilitzat i honest pot ajudar-nos a afrontar els nostres reptes com a nació".

"En lloc d'apuntar amb el dit o donar la culpa als altres, fem servir aquesta oportunitat per ampliar la nostra imaginació moral, per escoltar-nos els uns als altres més acuradament, per aguditzar els nostres instints d'empatia, i recordem tots els modes en què s'enllacen els nostres somnis i esperances", ha declarat el president nord-americà.

El president va recordar a cadascuna de les sis víctimes mortals, des del jutge federal John Roll a la nena de nou anys Christina Taylor Green, per afirmar que "la pèrdua d'aquesta meravellosa gent ens hauria de fer a cada un de nosaltres intentar ser millors en les nostres vides diàries".

stats