Internacional 14/12/2012

Un Obama amb llàgrimes als ulls diu que és l'hora de prendre mesures polítiques per prevenir les massacres

"Res pot emplenar l'espai que deixa un nen quan mor", diu el president dels EUA amb veu trencada des de la Casa Blanca

Ara
1 min
Barack Obama. AFP

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha dirigit aquest divendres a la nació per donar el condol a les víctimes del tiroteig en una escola de primària de Connecticut i llançar un missatge clar al Congrés i al Senat: cal una acció política per prevenir aquest tipus de tragèdies que sacsegen el país desgraciadament cada vegada més sovint. Amb llàgrimes als ulls i la veu trencada, Obama ha dit que "res pot omplir el buit que deixa un nen quan mor". "La innocència d'aquests nens ha marxat massa de pressa", ha dit en referència als supervivents. "Tenim els cors trencats [...]. Aquest vespre la Michelle i jo farem el que fem cada nit, dir a les nostres filles que les estimem. Però els pares de Connecticut no ho podran fer", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem de prevenir més tragèdies com aquesta", ha afegit Obama, que ha admès per primera vegada que calen accions polítiques i ha recordat les víctimes del cinema de Denver, entre altres, aquest any.

El debat sobre la tinença d'armes als Estats Units és candent aquests dies a Washington, i aquesta tragèdia ha afegit un argument més per als partidaris de les restriccions. De fet, l'autor dels tirotejos era el propietari legal de les dues armes que ha fet servir a l'escola i de l'arma que han trobat al seu cotxe.

Totes les banderes d'edificis institucionals dels Estats Units onejaran a mig pal fins al 16 de desembre com a mostra de dol.

En un comunicat posterior, la Casa Blanca ha anunciat que l'acte d'Obama previst per a dimecres que ve a Portland (Maine) "ha estat cancel·lat".

stats